Banner Taalkamertje Utrecht

Getuigenverklaringen


(…) “Ik ben Pipi Langkous, ik heb nog nooit met InDesign gewerkt, maar ik denk dat ik het kan.”
De mederedactieleden geloofden me op mijn woord en dus ga ik het magazine maken. Daar zit ik dan. Enter Ien Buijs….

Alles heeft ze me uitgelegd en nog eens en nog eens; meestal snapte ik mn eigen aantekening namelijk niet meer. Door mee te kijken op mijn scherm (het is tenslotte coronatijd, dus alles gaat digitaal), legde ze me uit wat ik moest doen, hoe ik dat het beste kon doen, creatiever kon doen, teksten erin, foto’s erin, kaders, achtergronden kleuren, ‘wezen’ en ‘hoerenjongen’ in de tekst ‘inschuiven’…. en nog veel meer. Ik heb ervan genoten!

Ien is ‘een juf’ met ongelooflijk veel kennis en creativiteit, humor, duidelijkheid, empathie en heel veel geduld. Echt ‘een juf’ die je iedereen gunt!
Willy Nijboer, KapelNieuws (opdracht: wegwijs maken in InDesign)

(…) Ineke is een enorm fijn mens om mee te mogen werken. Iemand die mij veel verder bracht in de communicatie over mijn activiteiten, maar me ook stevig liet nadenken. Als ik weer eens een nieuw idee had, was dat nooit teveel voor haar. Tot het gaatje! Ze is één van de weinige mensen die bijna dagelijks een glimlach op mijn gezicht tovert door de manier waarop ze schrijft, maar soms ook een traan doordat ik geraakt word. Ze doet moeite om alles te doorgronden, waardoor haar vragen soms confronterend lijken, maar altijd leiden tot een beter product.
Ze geeft goede feedback op een zeer menswaardige manier, waardoor ik veel leer van haar. Haar manier om met mensen om te gaan vind ik ronduit bewonderenswaardig.
Jacqueline Maschino (www.jacquelinemaschino.nl)

Je hebt onze communicatie naar een hoger level getild. Je humor, taal, lach, creatieve ontwerpen voor agenda’s, uitnodigingen en flyers, je facebookberichten voor ons, de content voor onze website en je begeleiding, ik ga het missen!
Karin Meijer, Odensehuis Andante Utrecht

Het is prettig werken met Ineke Buijs: zij is betrouwbaar, reageert snel op verzoeken en kan putten uit jarenlange ervaring binnen het communicatievak. Zij is een all-rounder, die mee kan denken op conceptueel niveau en begrijpt wat je als opdrachtgever nodig hebt. Daardoor komt zij met goede, verrassende oplossingen en creatieve vondsten.
Van ontwerpklussen tot redactie- en redigeerwerk, Ineke Buijs levert. Na eerdere ad hoc klussen voor mij te hebben gedaan door de jaren heen, behoort zij nu voor het tweede jaar tot onze vaste poule van redacteuren voor onze restaurantgids. Wij hopen nog lang van haar diensten gebruik te mogen maken.
Qurra Frouws, coördinator Gault&Millau Nederland restaurantgids

Ineke kruipt in je product. Als je haar vertelt hoe je iets wilt hebben, (kaart-tekst-vormgeving) dan gaat ze aan de slag. En het mooie? Ze komt met dat wat je vroeg. En vaak met meer… want ze kruipt plotsklaps uit je product, terwijl je niet wist dat ze er in gekropen was!
“Kijk, ik heb eigenlijk heel eigenwijs een helemaal ander idee uitgewerkt wat denk ik misschien beter bij je past..”
Deze situatie deed zich tijdens onze samenwerking meerdere malen voor. En dat? Is goud! Want Inekes mooie woordspelingen en creatieve ideeën verdienen het om op de beste manier tot hun recht te komen.
Ineke, bedankt voor je persoonlijke, heldere manier van samenwerking, en bedankt voor je belachelijk goede ideeën.
Loes Kolsters, Rebelicious.nl

De teksten van Ineke lees ik altijd met veel plezier. Ze is in staat om net even anders naar de dingen te kijken, waardoor ze licht en lucht in teksten kan brengen die over zware onderwerpen gaan, zonder plat, oppervlakkig of lomp te zijn. Daaruit blijkt voor mij haar creativiteit, haar flexibiliteit en fijne gevoel voor humor. (…)
Ita van Dijk, (FB)-bloglezer

Er valt een hoop positiefs over Ineke te zeggen, maar een paar dingen springen er voor mij bovenuit; haar enorme doorzettingsvermogen en de manier waarop ze me weet te boeien met alles wat ze op papier zet. Zodra je Ineke aan je kant hebt staan, weet je dat alles goed komt.
Nellie Spoor, bloglezer

Ik heb jarenlang bijzonder prettig met Ineke samengewerkt. Ineke is een zeer aangenaam persoon in de omgang en een vakkundige collega. Ik vond het altijd bijzonder om te zien hoe gemakkelijk zij kon samenwerken met en respect afdwong van collega’s van verschillende pluimage. Zij stond op kantoor bekend om haar humor, originaliteit, openheid en eerlijkheid.
Als directe collega en als klant vond ik het heel prettig om met deze bruisende ideeënmachine te kunnen brainstormen en mijn teksten voor een dubbele check voor te leggen.
Edisa Hoorweg, communicatieadviseur Basalt Revalidatie

Ik schakel Ineke regelmatig in voor schrijf- en redactiewerk en ben heel tevreden over haar producties. Ze weet informatie snel te verwerken tot een vlot geschreven artikel. Ineke is van alle markten thuis: het schrijven van zowel informatieve als creatieve teksten gaat haar gemakkelijk af. Deadlines worden scherp in de gaten gehouden. Kortom, ik kan op haar vertrouwen.
Jacqueline van Winden, voorheen adviseur externe communicatie Faculteit Diergeneeskunde

Ik vond het indrukwekkend dat Ineke zich al zo snel en volledig committeerde aan haar opdracht van de Staat van Utrecht. Bijzonder professioneel hoe zij aan de slag gaat en alle details overziet. Ineke heeft in korte tijd een enorme hoop werk verricht. Nogmaals dank voor al de inzet en flexibiliteit. Echt super.
Ingrid van Lieshout, gemeente Utrecht

Bij mijn Poskunsboek heeft Taalkamertje alle registers opengetrokken. Er moest heel veel bedacht en uitgevonden worden. Maar het fijne is: bijna niets is Ineke Buijs van Taalkamertje te gek. Ze denkt ongelooflijk goed mee, heeft wonderlijk precieze en bizarre invallen en zit er ook niet mee als haar ideeën toch afgeschoten worden. Het was een enorme rollercoaster om dit boek te maken en we hebben zwetend, vloekend en gierend van de lach heen en weer zitten mailen. Ik ben heel blij met het resultaat en weet zeker: zonder Ineke was het nooit zo’n mooi boek geworden!
Beatrijs Wind, kunstenaar

One stop service

Tekst, vormgeving, webcontent, desk research: Taalkamertje verzorgt het met verve