Logo Taalkamertje

De achtergrond van Taalkamertje

Ik ben van kinds af aan al een taalliefhebber. Toen ik nog maar net kon schrijven, ging ik achter mijn moeder haar typemachine zitten. Ik vond de letters die op papier verschenen magisch.
Ook fotografie vond ik magisch. Al op mijn 9e had ik mijn eigen cameraatje met flitsblokjes. 10 jaar later had ik een eigen doka in Doorn, waar ik op mijn brommertje heen ging. Dat was nog eens toveren. Je liet een stuk papier in stinkende vloeistoffen vallen, je wachtte, en de geschiedenis verscheen op datzelfde stuk papier!
Inmiddels fotografeer ik al jaren digitaal. Nog steeds vind ik het magisch. En daar komt nog bij dat ik niet meer op de brommer naar Doorn hoef. Met Photoshop etc. heeft iedereen een doka 🙂

Tekstschrijven

Mijn moeder typte het clubblad van de opera- en operettevereniging. Om dat te vermenigvuldigen, had mijn vader een stencilmachine in bruikleen. Wat vond ik dat spannend! En wat rook die inkt heerlijk! Ik mocht op echte stencilvellen mijn eerste verhalen typen. Het waren sprookjesachtige verhalen over watergeesten en toverkolken. Mijn vader stencilde een stapeltje en ik verkocht ze vervolgens op verjaardagen.
Sindsdien ben ik eigenlijk altijd blijven schrijven. Ik schreef verhaaltjes voor medeleerlingen op de lagere school, ik schreef verhalen voor mezelf, gewoon als tijdverdrijf en om mijn toen al volle hoofd leeg te maken, en ik was eens sneldichter bij de Bijenkorf. Ik maakte in no time gedichtjes op basis van de presentjes waarmee mensen zich bij de inpaktafel voor Sintkadootjes meldden. Geef me een paar steekwoorden en ik maak er iets van.

In mijn latere loopbaan heb ik vrijwel altijd het schrijven naar me toe kunnen halen. Ik schreef voor alle mogelijke, alle (digitale) communicatiemiddelen. Ondertussen verschenen ook de eerste opdrachtgevers voor freelance werk: human interest artikelen voor een huis-aan-huisblad, reportages voor een schoolkrant, artikelen voor een blad dat in de wachtkamers van dierenartsen ligt, artikelen voor een digitale nieuwsbrief, artikelen op basis van interviews, webteksten, brochures, etc.

Redactie en webredactie

Naast schrijven werd ook redigeren iets dat ik graag deed. Met name het leesbaar maken van wollige of ambtelijke teksten, het vlotter laten verlopen van teksten, het aanscherpen van webteksten (B1 en/of SEO), het redigeren van  proefschriften en wetenschappelijke tijdschriften, alles deed en doe ik met enthousiasme.

Grafisch ontwerp en dtp

Ook op grafisch gebied blijf ik niet stilstaan. Ik heb de opmaak van het binnenwerk van veel proefschriften en van enkele boeken verzorgd, uitnodigingen ontworpen voor feesten en recepties, brochures, flyers, een eigen krant, jubileumboek, of kaart gemaakt, etc. Ik word er intens gelukkig van en ga door tot mijn klant tevreden is. Met plezier!

One stop service

Tekst, vormgeving, webcontent, desk research: Taalkamertje verzorgt het met verve